Günlük muamma olduğunda

Doğal

New member
Bir cotillion bebek gördüğünüzde gülümseyebiliriz. Ancak yüzlerce, hizalanmış veya dağınık, yüzen veya çerçeveleme sahneleri, başka bir etki yaratıyor. Karışıklık, rahatsızlık ve korku salınır İstifa eden sorularmaruz kalma Silvio Fischbein Hayali galeride. Dekoratif veya eğlenceli olmaktan uzak, sanatçı, çocuğun garip hale geldiği ve her gün gizem haline geldiği bir evren inşa eder.

Dosyaların, sınıflandırdığı, biriktirdiği, ama aynı zamanda değişen, söküldüğü, yeniden yapılandırdığı bir fikir bırakmış gibi görünen 25 yayınlanmamış eser var. Fischbein'den başlıyor banal malzemeler – Cotillion Bee, egzotik dillerde gazete kupürleri, okul haritaları, reklam fotoğrafları – ve bunları takıntıyla sipariş edilen yapılarda birleştirin. Orada Bu kompozisyonlarda derinden duygusal bir şey; Rahatsız eden bir şey.

Silvio Fischbein.

Gizli, dağınık, bu rahatsızlık numunenin gerçek kalbidir. Bir pasaj nerede Çocukluk sığınmaktan vazgeçerfigürlerin ve kalıpların kompulsif tekrarlanması ve bağlamsallaştırılmış elemanlar neredeyse hipnotik bir etki yaratır. Kaos yok, ama barış da yok. Her bir dolap, her yüz yüzü, reddedilen bir hikayeyi sakladığı gibi bir emir.

Tanıdık bile – bir harita, bir gülümseme, bir renk – içlerinde bir şey kırılmış gibi diğerleri olarak algılanır. Fischbein bu molada çalışıyor. Açıklamadan işaret ediyor, kapatmadan çerçeveliyor. O zaman sanat sadece görsel sonuç değil, aynı zamanda Bizi kesinlikleri kontrol etmeye zorlayan çatlak. Görmeden kaç kez bakıyoruz? Rahatsız edici potansiyeline katılmadan çocuğu saflarla kaç kez ilişkilendiriyoruz?

Silvio Fischbein.
Silvio Fischbein.

Dizi de okunabilir: Algılarımızı şekillendiren sistemlerin bir eleştirisi: Reklam, eğitim, aile, din. Anlatıları silahsızlandırmaya davet etmekten başka bir broşür yoktur.

Melekler, kalabalıklar veya tehdit

Bebekler merkezi figürdür. Varlığı büyük ama bir hassasiyet değil birikim yok. Neyi temsil ediyorlar? Aşırı nüfus? İlahi mi? Korkunç bir şeyin gizli olasılığı? Fischbein cevap vermez. Sadece izleyicinin anlamı tamamlaması, hatta reddedilmesi için açık yapılar sunar.

Bebekler eserlerini kararsızlıkla dolduruyor: masumiyeti temsil ediyorlar mı? İnsanlığın fazlalığı mı? Aile planlaması ihtiyacı? Hala gerçekleşmeyen ama olabilecek bir şey mi? Hikayesi Onun işine nasıl ulaştılar Zaten sanatçının kişisel efsanesinin bir parçası.

“Bir gün, bir müze bırakarak, kullandığıma eşit bir çıngıraklı bir bebek gördüm. On bire gittim, bir torba oyuncak aldım ve Beni güçlü vuran küçük bebekler buldum. Tesislere geri döndüm, üreticiyle temasa geçtim ve üretilen her şeyi satmasını istedim. Dört yıl boyunca ayda 20.000 almaya geldim ”diyor Fischbein.

Silvio Fischbein.
Silvio Fischbein.

Odada sergilenen bir videoda görülebilen atölyesi, renkli bebeklerle dolu sepetler, parçalanmış bebekler – bir korku filmi -, sınıflandırılmış malzemeler için uygun. Bir taşma dosyası. Çocukluk kalıntıları içeren odanın zihinsel bir modeli.

Kullandığınız fotoğraflar mutlu bir dünyadan kesilmiş görünüyor: reklam gülümsemeleribağlamsız mutlu insanların yumuşak sahneleri. Onlar hiçbir şey söylemeyen ya da gösterilmesi beklenen hakkında çok fazla şey söyleyen yüzler. Katılıyorlar okul haritaları ve en çok anlamayan dillerdeki günlükler.

Duraklamada bir oyunun boş kutuları gibi beyaz kutular var. Her şey, şansın ilerleyip ilerlemediğini veya geri dönüp gitmediğini belirlediği kazın hareketini ifade eder. Bazı eserler Bir çocuk cazibesi oluştururlar: bir dosyayı hareket ettirin, zarları çevirin. Ama kural yok. Sadece sonuçlarını bilmediğimiz bir oyunda yakalanmanın garip hissi.

Belki de en hareketli çalışma duvarda. Resimlerinden birini gördüğünüzde en küçük torununu başlatan bir soru: “Babu, kaç bebek … Anneler nerede?“Soru bir yankı olarak çalışıyor. Kaybolan ne? Kayıp nedir? Bu yapıların merkezinde ıssız kadar doğru ne var?

Kalıntılardan yapılmış bir ütopya

Fischbein, disiplinler arasında göçebe bir sanatçı olarak tanımlanır. Görsel sanatçı, mimar, film yapımcısı, öğretmen, Ibero -American görsel -işitsel okullar derneğinin eski başkanı olan görsel çalışmaları, sınırları savunmayanların özgürlüğünden inşa edilmiştir.

“Yaratılış durumu bir yaşam biçimidir. Çalışma masası fiziksel bir yer değildir, bir tutumdur. Bunu empoze etmediğim iş duygusu: onu düşünenlerle müzakereden doğar.”

Bu öncülden, her parça, bilinen dünyayı silahsızlandırmak, çocukta karanlık görmek için bir davet olarak çalışır. Olası şiddet olarak aşırı düzene bakmak. Çok sayıda görüntünün olduğu bir dünyada, belki de tek çıkış yolunun tekrar bakmak olduğunu anlamak.

“Muhtemelen bir ütopya ifade etmeye çalışıyorum. Ve farklılıklar mevcut değil, hegemonlar, sosyal kültürler de. Hepimiz aynı olduğumuz bir dünyada yaşıyoruz. Ve bunu yapabileceğim ile yapıyorum.”