Nahuel komşusu Buenos Aires Sarayı'nda harika öğretmenleri kutluyor

Doğal

New member
Bahse girebilirim Nahuel komşusu (Buenos Aires, 1977) ve Matías Errázuriz (Santiago, Şili, 1866- Zapallar, 1953), onları ayıran zamansal uyumsuzluk olmasaydı harika arkadaş olurdu. İkisi sanat tarihi konusunda tutkulu, biri resimlerinde, diğeri neoklasik konakta mimar René Sergent'i görevlendirdiğini gösteriyor.

Errázuriz Alvear'ın Grand Hôtel parçacığının rafine tadı, Rönesans'tan esinlenen büyük bir salonda, Herkül Odası tarzında bir yemek odası olan büyük bir salonda sürer. Versay Sarayıbir kış bahçesi veya neoklasik çizgilerle duman ve altın boiserie ile bir dans salonu ve Paris'teki Rococó Palace de Rohan Soubise gibi aynalar. Nahuel komşusunun çizimleri, kekleri ve yağları bakışları, Goya, Delacroix, Fragonard, Chirico ve diğerlerine işaret ediyor ve ayrıca Teslimatın kırmızı sırt çantasışüpheli kaliteden ve samimi kişisel tarihin kendisinden geldi.

Nahuel komşusu

Ulusal Dekoratif Sanat Müzesi, Eski Residence Errázuriz Alvear'ın odalarında 70'den fazla eserin anıtsal bir konuşlandırılması görülebilir. Patricio Orellana. Örneğin adı Versayon sekizinci yüzyıl boyunca Fransa Krallığı'nın başkenti olan şehri ifade eder ve Buenos Aires mahalle Film yaptığı ev için ünlü Şamandırayı bekliyorum.

Bir komşunun ilk kez faydalanması değil Toponymy'nin belirsizliklerizaten yaptı Pompeii2008, Recoleta Kültür Merkezi'ndeki örneği, böylece Buenos Aires'in çalışma geleneği ve Tanguera mahallesinde olduğu gibi, Vesubio yanardağının patlamasıyla yok edilen şehir tarafından vaftiz edildi. Londra kasabası, Catamarca eyaletinde veya Teksas'taki Paris'in kasabası ( Wim Wenders) Bu olağandışı coğrafyaya örnekler.

Sanatçı Nahuel komşusu, Ezequiel Muñoz.
Sanatçı Nahuel komşusu, Ezequiel Muñoz.

Katalog kapağını işgal eden ve aynı zamanda Büyük Salondaki izleyiciyi karşılayan çalışma, bir Afrika maskesinden bir petrol Malraux'un Rüyası. BT'den komşu şöyle açıklıyor: “Tüm örneğin anlamını ve ruhunu çok yoğunlaştıran bir eserdir, André Malraux II. Dünya Savaşı'ndan sonra bir yazar, şair, sanat anlayışı, gezgin ve Charles de Gaulle Kültür Bakanı idi. Diğer kitapların yanı sıra yazdı Hayali müzeYirminci yüzyılın bu ansiklopedik fikri, büyük kültürlerin, büyük öğretmenlerin, büyük erkeklerin, Afrika sanatının, Amerikan sanatı, klasik antik çağın vb. Araştırması ve düzenlenmesi. ”

O hala bir komşu: “Bu rüya gezisinden büyülenmiş hissediyorum, Cennetteki Thrones'a yüklenen karakterler, egzotikin Avrupa perspektifinden, kayıp cennetin bilinmeyen yönünden açılmasını seviyorum. Bu mekanizmanın tersine çevirmek istiyorum, kayıp ve unutulmuş bir Güney Amerika limanından keşfeden, çünkü artık egzotu keşfedecek, çünkü ben Dünya artık gizemi yok çünkü küreselleşme her şeyi aynı yaptı. Diğer hareket, yatay, dünyevi manevi, sizi de yükseltecek ek bir değere kadar, şimdi sizi bir şeyin tüketimine götüren dairesel, tekrarlayan bir algoritma var. “

Çağdaş randevu ile ölü bir doğa.
Çağdaş randevu ile ölü bir doğa.

Sarayın yemek odasında, av sahneleri (geyik ve yaban domuzu) olan iki devasa pint asılı Alfred de DreuxFransız ressam kim Théodore Géricault New York Metropolitan Müzesi'nin çalışmalarında kontrol edildiği gibi çocukken tasvir etti. Orta çağdan itibaren av sahneleri olmaları kaza yok sadece üst sınıflara ve asalete yönelik bir etkinlik, Ve yasak köylüler, geyik ve yaban domuzu eti yemek azdı.

Bir komşunun çalışmasında, bir köpek tarafından taciz edilen geyik, bir kaide üzerine heykel bir kafanın yanında, çizgili bir alışveriş çantası ve 90'ların çok yönlü sanatçısı Sergio de Loof'un portresi ile bir kitap var. Bu bağlamda komşuyu açıklığa kavuşturuyor: “Bu pasta bir kitabı Loof tarafından icat ettim; bu tabloya deniyor Büyük Öğretmenler19. yüzyılın bir çalışması, Sergio'nun kitabı ve yazarlığımın başlı bir heykeli var, çünkü kendime alıntı yapıyorum. Sergio benim için çok özeldi, çünkü çağdaş sanatla çok karşıt bir durumda hissettim, onunla tanıştığımda, kendi sarayımın hükümdarı olarak oynayabilmek, Delacroix olmak, on dokuzuncu yüzyılın romantik bir ressamı olmak için bu konuyu hissettim. “

Nahuel komşusu portresi.
Nahuel komşusu portresi.

Ve devam ediyor: “LOOF'tan Alejandro Korn kasabasındaki bir evde yaşadı, benden bir mobilyada iki papağan boyamamı istedi, bir çeşit ChinoiserieGreengrocer çekmeceleri ile yapılan kova ile bir yatak vardı. Beni her sabah dünyada filmin müziği aldı, Türklerin Töreni Yürüyüşü Jean Baptiste Lully. Sergio bana kral olmak için oynamayı, sanatçı olmak için oynamayı, sarayın zayıf altın olabileceğini, ciddiyet ve kahkaha arasında dönebileceğini öğretti. “

Gerçekten de, komşu tablonun bazı neo -arkizmi vardır, teknik deneylerden kaçar, ressamın ticaretine olan beceri ve sevgiyi gösterir, güçlü bir anlatı duygusu, sanat tarihi bilgisi ve ikonografisini günceller. Komşu tanımlanmış: “Ben başka bir ressam olmak için oynayan bir ressamım, Géricult'un atlarına bakıyorum ve onun gibi boyamak istiyorum, ama sonuç komşu bir Nahuel, bir işim. “

70'den fazla sergilenen resim için sıra dışı montajlı odanın görünümü.
70'den fazla sergilenen resim için sıra dışı montajlı odanın görünümü.

Çalışmalarını inceleyen Büyük ressamların temalarında ilhamkimin belirtilmesine gerek kalmadan, bazı atlar Géricult'u uyandırabilir ve aynı zamanda Chirico'nun klasik aşamasına; Büyük bir kuğu tarafından taciz edilen yaralı asker, Yunanca Leda mitinin bir kısmına sahiptir ve ayrıca Savaş felaketleri Goya veya savaş serisi Otto Dix.

Kırık köprüyü geçen çocuklarla ilgilenen, kitsch'e atıfta bulunan, ancak kitsch olmadan koruyucu bir havası var; orada Gerçeküstü güzellik gibi bir şeygerçeküstü olmadan, bir muz merkezi gibi arkadaş olmayan nesnelerin dostluğu ve Fragonard'ın bir kitabı, Aladdin lambası gibi cep telefonuna bakan bir kadın, mavi iki peso biletinde bir kelebek veya bir palaya giden genç bir kartonu kovan bir kabuk şeklinde.

Komşu başarır Günlük hayata harika öğretmenler getirinVersay'ın Buenos Aires mahallesindeki Versay Sarayı'nı yerini almış gibi.

Versay 30 Nisan'da 13 Nisan'da halka açık ve Çarşamba -Pazar günleri arasında 13-19 yılları arasında, Ulusal Dekoratif Sanat Müzesi, AV'de ziyaret edebilirsiniz. Del Libertador 1902, Caba.