Bir milyarder ve genç bir adam arasındaki skandal ekran

Doğal

New member
Dünyadaki en zengin kadın daha genç bir adamın büyüsüne girer. Birkaç yıl boyunca, kızı uluslararası bir skandal haline gelen her şeyi müdahale eden ve ortaya çıkarana kadar ona bir milyar dolar nakit, yaşam geliri ve sanat eserleri veriyor.

Gerçek hikayesi Fransız milyarder Liliane Bettencourt, L'Oréal varisi, Dünyanın en büyük kozmetik şirketi ve uzun zamandır arkadaşı ve sırdaş, Romancı, oyun yazarı ve fotoğrafçı François-Marie Banier. Destanın hayali bir versiyonuDünyanın en zengin kadınıIsabelle Huppert'in oynadığı – dünya prömiyeri 24 Mayıs'a kadar düzenlenen Cannes Film Festivali.

Filmin başlangıcındaki bir uyarı, gerçek etkinliklerde “çok özgürce” ilham aldığını ve aile üyeleri arasındaki özel iletişim de dahil olmak üzere “saf kurgu” unsurlarını içerdiğini gösteriyor. Yönetmen Thierry Klifa Tüm isimleri değiştirdiğinden emin oldu. Yine de, film gerçek gerçeklere sadık kalır ( Konuşma Netflix'te üç bölüm belgeseli mevcut Milyarder, uşak ve erkek arkadaşıMultimilyoner, uşak ve erkek arkadaşı-).

Elbette, Huper Sprey şarjlı saç stili ve kostümleri titiz bir önlem için tanınan gerçek hayattaki Bettencourt Madame. Filmde, aktrisin omuzlarına ve çok daha genç bir görünüme ulaşan ipeksi bir yeleği var. Abartılı fantin (Banier'in hayali versiyonu) tarafından baştan çıkarılan ve onun her şeyi değiştirmesine izin veren eğlenceli bir Parisli olma izlenimi verir: kıyafetleri, sanat eserleri koleksiyonu, hayatı.

“Dünyanın En Zengin Kadını” filmi.

– Filminizin rekabet dışında gösterileceği Cannes Film Festivali'nde yayınlanacağını biliyorsunuz?

– Çok minnettarım. Yapılması karmaşık bir filmdi ve çok fazla çalışma zamanı aldı. Bu arada başka bir film yapmak için zamanım bile vardı. Kırmızı halıda ve ana oyuncu kadrosundaki Cannes Film Festivali'nin büyük odasında olmak büyük bir onur.

Cannes Festivali, sorun biraz hassas ve oldukça politik olduğu için bize bu görünürlük vermek için cesur bir karar verdi ve bazı insanlar rahatsız olabilir. Ama film her yerde ilgiyi uyandırıyor. Sadece bir promosyon videosu ile pratik olarak dünya çapında satıldı. Kazanan bir kombinasyon.

– Bu filmi yapma fikrini nereden aldınız?

– İyi değil, hikaye beni hemen büyüledi çünkü “Bunun böyle olması gerekmiyordu. Eminim birçok şey bizi gizlediğinden eminim, bize söylemiyorlar.” Kısa bir süre sonra, Affaire hakkında bir film yapmaya karar verdim.

Başlıklar para ve siyasetle ilgili sorunlarla doluydu, ancak bu insanların gerçekte kim olduğundan bahsedilmedi. Binlerce dünya basın makalesi adalet yapmadı. Onları karikatür haline getirmek kolaydı ve bu oldu ve acı çekmenin sebebi buydu.

Filmim – ve bu şaşırtıcı olabilir – bu insanları rehabilite etmeye çalışın: Bir ailede gerçekte neler olabileceğini gösterin. Açıkçası, bu onun benim ailesi değildir ve nüfusun% 1'inden daha azını etkiler. Ancak para dağlarının ve bu ailenin sahip olduğu tüm gücün arkasında, Fantin'in ortaya çıkmasından önce var olan çatlaklar vardı. O sadece patlama katalizörü.

Zaten bildiğimiz tarihi göstermek yerine, bilmediğimiz bir şeyi göstermeyi düşündüm, Fransa'da neredeyse hiç temsil edilmeyen bir ortamı temsil eden bir ortamı temsil ettim: büyük burjuvazinin, ultra -up'ların çevresi, radarın altından geçen ve hiç konuşmadığımız çok zarif ailelerin, özellikle de 1980'lerde ve 1990'larda, hiçbir sosyal ağ ve her şeyin bulunmadığı zaman, baskıda olmadığında.

Bu hikayede bir Shakespeare, Balzacian boyutu var.

Film yapımcısı Thierry Klifa. Fotoğraf: New York Times üzerinden Francois Dourlen
Film yapımcısı Thierry Klifa. Fotoğraf: New York Times üzerinden Francois Dourlen

– Filminin büyük bir kısmı gerçek hayat detaylarıyla dolu, diğer şeylerin yanı sıra Madame Bettencourt konuşmalarının sayısız gizli kaydı. Bir kurgu ne ölçüde çalışır?

– Çok fazla bilgi olduğu doğrudur, çünkü her şey halka açık hale getirilmişti: çift, gazeteler, gazete makaleleri arasında değişen binlerce mektup ve faks. Hikayeyi üç yıl boyunca araştırdım. Yönetmen olmadan 11 yıl önce bir film gazetecisi olarak, gerçeklikten başlamak ve onu kurgusallaştırmak büyüleyici görünüyordu.

Bir sahne her gerçek olaylara dayandığında, gerçekleştirilmiş gerçeklik.

Ancak kişisel ve aile ilişkileri söz konusu olduğunda, kurgusallaştırılması gerekiyordu, çünkü bu değişimler meydana geldiğinde masanın altına saklanmadım.

Bu hikayede bir gizem var ve bu gizem kurgusal bileşenlerini güçlendiriyor.

“Ana rol için neden Huppert'i seçtiniz?

– Isabelle Huppert ile her zaman çalışmayı hayal etmiştim. Catherine Deneuve olarak sinemanın enkarnasyonudur. Diğer iki senaryo ve Huppert ile filmi ana rolde hayal ediyorum.

Biyografik bir film yapmamaya karar vermiştim. Isabelle için biyografi yapmayı teklif etseydim, hiç sevmezdim. Tercümanı bu şekilde zorluyorsunuz, ona bu şekilde veya diğerleri yapmasını söylüyorsunuz ve nihai sonuç bizi doğrudan ilgilendiren bir taklit alıştırması.

Benim için karakterin ruhunu yakalamak kesin bir benzerlik aramaktan daha önemliydi. Isabelle, Claude Chabrol'un gücünün komedisinde soruşturma yargıcı Eva Joly'yi oynadığında, bu gerçek hayat karakterine benzeme niyeti de değildi.

– Huppert'in Madam Bettencourt'tan çok daha genç görünmesini sağlıyorsunuz.

–Liliane Bettencourt François-Marie Banier ile tanıştığında çok gençti. 65 yaşındaydı ve güzeldi. “Égoïste” dergisinde yaptıkları kapak için fotoğrafı görürseniz, Ava Gardner gibi görünüyor.

Huppert'e yapay olarak yaşa sahip olmayacak şekilde tarihin kronolojisini kısaltmaya karar verdim. Bu asla ekranda iyi çalışmaz.

– Bettencourt ve Banier ailesinin nasıl tepki vereceğinden endişe etmiyor musunuz?

– Hiç suçlayıcı bir film yapmadım. Beni samimi bir şekilde rahatsız ederdim.

Filmimizin bir kurgu eseri olduğu ve ana karakterlere Marianne, Frédérique ve Fantin olarak adlandırıldığı gerçeğini koruyor. Bu bize gerçekte olanlardan biraz uzaklaşıyor.

Filmimdeki karakterlerin korkunç ama aynı zamanda çocukça, korkutucu ama aynı zamanda hareket ettiğini düşünüyorum.

Çeviri: Román García Azcárate